Τσίπρας: Καταθέσαμε ρεαλιστικό σχέδιο, η απόφαση στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ

«Η Ελλάδα  κατέθεσε χθες βράδυ  στους θεσμούς  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως όριζε η απόφαση του Eurogroup για έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ένα σχέδιο που θα σηματοδοτήσει και το τέλος της διαίρεσης στην Ευρώπη. Η απόφαση  ανήκει πλέον  στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης  σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους». Αυτό δήλωσε  το μεσημέρι της Τρίτης,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ακόμη  πως  η Ελλάδα αυτή που κατέθεσε πρόταση προς τους θεσμούς,  το κείμενο της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες,  είναι 47 σελίδων, συντάχθηκε μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας και παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, κ. Χουλιαράκη.

Θέλω να τονίσω, πρόσθεσε, ο πρωθυπουργός , ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται με σχέδιο. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, είμαστε αποφασιστικοί, διαπραγματευόμαστε με σχέδιο σε αντίξοες συνθήκες. Η Ελλάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένη ρεαλιστική πρόταση  έχοντας κάνει και παραχωρήσεις.  Οι έλληνες και οι ελληνίδες πρέπει να είναι περήφανοι  για  το γεγονός ότι στεκόμαστε όρθιοι και  διεκδικούμε τα δίκια μας. Εχουμε κατά νουν ότι εκπροσωπούμε την μεγάλη πλειοψηφία τ0υ ελληνικού λαού που θέλει προοπτική,  όχι μόνο  έξοδο από την κρίση, αλλά λύση, όχι συμφωνία. Στόχος μας να ξαναδώσουμε προοπτική στον  ελληνικό λαό, να του  ξαναδώσουμε αξιοπρέπεια. Να βάλουμε το λιθαράκι μας για να οικοδομήσουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας,  του αλληλοσεβασμού. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης  θα  προσχωρήσει στις θέσεις μας και θα επιλέξει το ρεαλισμό, για να βγούμε όλοι από την κρίση , κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here