Τσίπρας: Δώσαμε σκληρή μάχη. Αποτρέψαμε τις επιδιώξεις των συντηρητικών κύκλων της Ε.Ε.

ΦΩΤΟ: INTIME

» Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και σκληρά διλήμματα. Δώσαμε μια σκληρή μάχη και παλέψαμε μέχρι τέλους για ό,τι καλύτερο», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής.

Οπως είπε, πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να αποτρέψουμε την υλοποίηση ακραίων επιδιώξεων των πιο συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη.

«Αποτρέψαμε σχέδιο για μεταφορά της κρατικής περιουσιας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε σχέδιο για κατάρρευση τραπεζικού συστήματος που είχε σχεδιαστεί στην εντέλεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται και καταφέραμε να κερδίσουμε αναδιάρθρωση χρέους και μια βέβαιη χρηματοδότηση».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι είναι μια δύσκολη συμφωνία και ότι τα μέτρα θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις. Εγγυήθηκε ότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη, μεταθέτοντας  το βάρος της σύγκρουσης από την Ευρώπη στα κατεστημένα εντός, δηλαδή στην ολιγαρχία της χώρας.

Ανέφερε μεταξύ αλλων:

Εχουμε αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη

Κερδίσαμε την λαϊκή μας κυριαρχία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία.

Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης.

Τα μέτρα θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις. Εχω όμως την εντύπωση ότ η εξασφαλισμένη χρηματοδτόηση, το αναπτυξιακό πακέτο και η αναδιάρθρωση του χρέους θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές ότι το Grexit είναι παρελθόν.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here