Τσίπρας: Βασική προτεραιότητα μας να στηθεί στα πόδια της η δημόσια Υγεία, προνομιακό πεδίο κατασπατάλησης και διαφθοράς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Ως μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την Υγεία, τομέας ο οποίος αποτέλεσε, όπως είπε, για χρόνια «πεδίο κατασπατάλησης πόρων και διαφθοράς».

Κατά την ομιλία του στο υπουργείο Υγείας, ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι «οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες» και ότι «η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι αυτή που θα θέλαμε» αν και, όπως είπε, έχουν γίνει σημαντικά βήματα. «Πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμη» προκειμένου «να μεταμορφωθεί αυτή η κατάσταση κατάρρευσης που παραλάβαμε», επισήμανε, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το προσωπικό των νοσοκομείων «δίνουν τιτάνιο αγώνα για να στήσουν τα δημόσια νοσοκομεία στα πόδια τους».

«Τη μάχη αυτή θα τη στηρίξουμε και στο τέλος θα την κερδίσουμε» διαβεβαίωσε.

 Έκανε επίσης λόγο για «θετικό απολογισμό» στις προτεραιότητες που έθεσε η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας και οι οποίες αφορούσαν:
  • Την καθολική πρόσβαση όλου του πληθυσμού σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας με έμφαση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των πολιτών.
  • Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με πόρους και προσωπικό
  • Την εξάλειψη των χρόνιων στρεβλώσεων και την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της σπατάλης στο φάρμακο και τις προμήθειες

Οπως είπε στόχος είναι η επιστροφή στη κανονικότητα και επούλωση των πληγών της κρίσης. Κάναμε πολλά, χρειάζονται κι άλλα, πολλή δουλειά, είπε.

Επέκρινε μάλιστα τους συνδικαλιστές για την στάση τους και τις διαμαρτυρίες, λέγοντας ότι μόνο σε μπακόνια μπορούν να διαμαρτύρονται, φράση σαφής αιχμή κατά της ΠΟΕΔΗΝ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here