Τσίπρας-Τζεντιλόνι από Κέρκυρα: Ενίσχυση των επενδύσεων-Υπεγράφη η συμφωνία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, μεταξύ άλλων στον οικονομικό τομέα και κυρίως στον τομέα των επενδύσεων, υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας-Ιταλίας. 

«Η σχέση μας πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω κυρίως στον τομέα των επενδύσεων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις επενδύσεις, είναι η καλύτερη στιγμή για το πράξουμε, το οικονομικό κλίμα αλλάζει προς το καλύτερο».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τζεντιλόνι είπε ότι η σημερινή μέρα φέρνει πολύ ευχάριστα νέα, την υπογραφή μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ferrovie Dello Stato.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτίμησε πως το κλίμα είναι πολύ πιο ευνοϊκό προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με αποτελεσματικό τρόπο και υπογράμμισε πως η Ιταλία θα κάνει το καλύτερο για να υποστηρίξει την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο κ. Τζεντιλόνι επισήμανε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες Βορρά-Νότου, τονίζοντας πως η συνεργασία Ιταλίας-Ελλάδας ενισχύει τον Νότο. Είμαστε κατεξοχήν μεσογειακές χώρες και προσπαθούμε και οι δύο για σύγκλιση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη και καλύτερη συνεργασία σε επίπεδο οικονομικό  και τραπεζικό στην Ευρωζώνη, τονίζοντας όμως ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να είναι μόνο ένα πλαίσιο οικονομικών δεδομένων, αλλά πρέπει να αφορά και τους πολίτες.

«Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία [στην Ευρωζώνη], να μην είναι μια πορεία αποκλεισμών αλλά συνεργασίας» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η βελτιωμένη αρχιτεκτονική της Ευρώπης πρέπει να αφορά βελτιωμένες πολιτικές, όχι μόνο κοινό ΥΠΟΙΚ. «Θα ήθελα μια Ευρώπη υπέυθυνη απέναντι στους πολίτες της. Χρειαζόμαστε απασχόληση, ανάπτυξη, καινοτομία» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here