Τσίπρας τρολάρει Μητσοτάκη: Θα ψηφίζετε ένα-ένα όλα τα μέτρα του «4ου μνημονίου»

Εχοντας ιδιαίτερα κέφια ο πρωθυπουργός, τρόλαρε σήμερα στη Βουλή τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα μέτρα ανακούφισης και αποκατάστασης αδικιών που εξήγγειλε στη ΔΕΘ και αρχίζουν να νομοθετούνται. Μιλάτε για 4ο μνημόνιο.. Ολα τα μέτρα θα έρθουν και θα ψηφισθούν ένα-ένα’, είπε ο πρωθυπουργός.

«Μας είπατε ότι δεν θα βγούμε από το τρίτο μνημόνιο και πως θα υπογράψουμε ένα τέταρτο που θα είναι ακόμα σκληρότερο. Ε λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε σήμερα να ξεκινήσουμε να φέρνουμε στην εθνική αντιπροσωπεία ένα προς ένα τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου που αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη και στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και συμπλήρωσε ότι πρώτο μέτρο είναι η καταβολή των αναδρομικών.

«Έρχονται κι άλλα μέτρα του τετάρτου μνημονίου. Είναι όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ και τώρα που απέτυχε η καταστροφολογία ότι θα κοπούν οι συντάξεις, αμφισβητείτε ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα της ΔΕΘ. Ε θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι. Ένα – ένα τα μέτρα αυτά θα έρθουν και θα ψηφιστούν, όπως λέγατε ¨ναι σε όλα¨ επί πέντε χρόνια στα πιο σκληρά μέτρα των μνημονίων που πέρασαν ποτέ» τόνισε ειρωνικά προς τη ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, επίσης, ότι αναμένεται η θεσμοθέτηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους, η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά. «Και βεβαίως, φαντάζομαι, ότι θα ψηφίσετε με βαριά καρδιά και τη μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους μας που εμείς καταφέραμε να στηρίξουμε παρά το γεγονός ότι κάποιοι στην Ευρώπη έλεγαν ότι δεν χρειάζεται να στηρίξουμε τους συνταξιούχους γιατί αυτοί περνούν καλά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here