Τσίπρας στο Σύνταγμα: Το «Όχι» θα γράψει ιστορία. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Μπροστά σε μια τεράστια συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, σε μια γιορτή της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, απευθύνθηκε στους χιλιάδες  πολίτες που κατέκλυσαν την πλατεία και τους γύρω δρόμους παραμερίζοντας το φόβο, τα τελεσίγραφα και την προπαγάνδα.

«Σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη και την αποφασιστικότητά μας να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας», είπε ο πρωθυπουργός. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας, έστειλε μήνυμα υπερηφάνειας» υπογράμμισε στην γεμάτη από κόσμο πλατεία  Συντάγματος.    

Σημειώνοντας την ιστορική διάσταση της επιλογής τους, ο πρωθυπουργός μίλησε για το κρεσέντο τρομολαγνείας των τελευταίων ημερών και τόνισε: «Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. Να ξαναγράψουμε σελίδες τόλμης,  ανάτασης και ελευθερίας. Σας καλώ την Κυριακή, να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο όχι στα τελεσίγραφα. Να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του πρωθυπουργού:

«Η δημοκρατία είναι λύση, είναι λύτρωση», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε με νόημα:  «Ότι και να ξημερώσει, είμαστε νικητές. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας».

Δίνουμε μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Μήνυμα ελπίδας στους λαούς. Αποφασίζουμε όχι απλά να μείνουμε στην Ευρώπη αλλά να ζήσουμε και να  προκόψουμε στην Ευρώπη, είπε και συνέχισε:

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από το φυσικό γεωγραφικό της χώρο, από την Ευρώπη. Όχι, δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη σε όσους θέλουν να την αρπάξουν από τις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

«Η Ευρώπη που γνωρίσαμε δεν έχει καμία σχέση με εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Ούτε με αδιέξοδα προγράμματα λιτότητας».τόνισε ο πρωθυπουργός που έδωσε και το στίγμα της επόμενης ημέρας.

«Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα βλέμματα πάνω σε σας. Την Δευτέρα όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που κάποιοι  ήθελαν να εμποδίσουν, να πούμε το απόλυτο «όχι» στο διχασμό. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μαζί θα αγωνιστούμε για να κτίσουμε την νέα Ελλάδα».

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε:

«Να αποφασίσετε με ηρεμία και αποφασιστικότητα, Για μια Ελλάδα περήφανη σε μια Ευρώπη δημοκρατική. Είμαστε ένας λαός που πολεμά χωρίς σπαθιά με βόλια, αλλά μ’ ένα όπλα πιο δυνατό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Ότι και να γίνει θα είμαστε οι νικητές, Οι εκβιασμοί και οι απειλές ηττήθηκαν. Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία.», έκλεισε με επευφημίες την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here