Τσίπρας: Θωρακίζουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όπως είχαμε δεσμευτεί

Όπως είχαμε δεσμευτεί, θωρακίζουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Eθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού πλαισιώνεται από το Tweet του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον τίτλο «ήταν δίκαιο και έγινε», στο οποίο αναφέρονται -μέσω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας- οι αλλαγές στο νόμο για τα άτομα με αναπηρία.

«Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την αναγνώριση της νοηματικής γλώσσας και της ελληνικής γραφής Braille, την προστασία όλων των δικαιωμάτων των αναπήρων από το κράτος, τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των αναπήρων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την ισότιμη πρόσβαση στα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, την υποχρέωση των δημοσίων και των ιδιωτικών ΜΜΕ να σέβονται την αρχή της μη διάκρισης, την ίδρυση ειδικού γραφείου για την προστασία των αναπήρων σε κάθε υπουργείο, Περιφέρεια, δήμο. Ακόμη τη διασφάλιση της βασικής πληροφόρησης για τους αναπήρους κατά τις συναλλαγές τους με τους φορείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με προσβάσιμους για τα άτομα αυτά τρόπους», αναφέρεται στο βίντεο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here