Τσίπρας: Θα τελειώσουμε το πάρτι της διαπλοκής

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Δριμεία επίθεση στη διαπλοκή και το σύστημα παραεξουσίας που είχε στηθεί ανάμεσα στην οικονομική, τη μιντιακή και τη πολιτική εξουσία, με εκατέρωθεν απολαβές και εξυπηρετήσεις, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Αυτό το σύστημα συμφερόντων θίγεται από τη πολιτική της κυβέρνησης και αντιδρά.

«Προσπαθείτε και τώρα από την αντιπολίτευση να τους κάνετε πλάτες. Δεν φτάνει που δεν ελέγχατε τα δάνεια τους, που καλύπτατε τη έλλειψη αδειοδότησης τους επί 25 χρόνια, κάνετε σαν να μην καταλαβαίνετε ότι ο λαός έχει ψηφίσει 3 φορές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πουλάτε κι εκδούλευση σε κάποιους, τους υπόσχεστε ότι θα μας εμποδίσετε. Είστε βαθιά γελασμένοι, είμαστε αποφασισμένοι και θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά είτε το θέλετε ειτε όχι.».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη:

– Ξεχνούν ότι αποτελεί βασική μας προγραμματική δέσμευση. Οτι θα δοθούν άδειες με διαφάνεια και όπως συμβαίνει σε ευρωπαικές χώρες.

-Ελπίζαμε ότι θα ερχόταν και η συντηρητική παράταξη να συναινέσει. Μόλις όμως εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε με τερτίπια να εμποδίσει την συγκρότηση του ΕΣΡ. Ολα ήταν προφάσεις. Σε όλες τις συνεδριάσεις μας είπαν δεν θέλουμε να γίνει διαγωνισμός και δεν θα συναινέσουμε.

-Πρόκειται για ένα είδος θεσμικής εκτροπής. Η συναινετική εκλογή του ΕΣΡ είναι συνταγματική υποχρέωση. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

-Κάποιοι παίζουν τα ρέστα τους επιδιώκοντας να μην υπάρξει διαδικασία αδειοδότησης. Αυτοί που αγωνιούν για τον αγροτικό κόσμο, και αναδεικνύουν την βαρβαρότητα των μνημονίων, αναδείκνυαν τις ίδιες πολιτικές.

-Με τον εκβιασμό των ΜΜΕ κάνατε πίσω και νομίζουν ότι θα κάνουμε κι εμείς. Δεν ήρθαμε να συμμετέχουμε στο πάρτι της διαπλοκής. Εχουμε δεσμευθεί να το τελειώσουμε και θα το κάνουμε.

-Οσοι ηθελαν να μην γίνει διαγωνισμός. μας έλεγαν, μη βάζετε περιορισμό στον αριθμό. Αλλά τότε όλες θα έβγαιναν άγονες.

-Σε όσους μας εγκαλούν για μικρό αριθμό αδειών, στην άλλη Ευρώπη είναι ηλίθιοι που έχουν κάνει διαγωνισμούς; Στη Πορτογαλία Αυστρία, Τσεχία, ανάλογε πληθυσμιακά, είναι μόνο δύο οι άδειες. Στην Ισπανία είναι μόλις πέντε. Στη Γερμανία που είναι 8 φορές μεγαλύτερη είναι μόλις έξι. Επομένως οι 4 άδειες είναι πολλές δεν είναι λίγες.

-Αλλά θέλετε την Ευρώπη της λιτότητας για τους πολλούς και των προνομίων για τους λίγους. Ευρωπαική μπανανία δεν θα γίνει η Ελλάδα.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here