Τσίπρας: Θα αναγείλουμε στη Βουλή μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών-Μομφή της κοινωνίας κατά Μητσοτάκη τον οποίο θα συνοδεύουν οι λέξεις Siemens, Novartis, offshore

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/COSTAS VILLA

Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Στην ουσία μομφή κάνει η κοινωνία στον κ. Μητσοτάκη, τόνισε από την Ξάνθη, μιλώντας σε ένα κατάμεστο γυμναστήριο με πολύ κόσμο και απ΄έξω, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και όπως τόνισε, αύριο, αναστέλλει το πρόγραμμα του και την επίσκεψη στα Γιάννενα, προκειμένου να ανακοινώσει μαζί με τον υπουργό των Οικονομικών τα μόνιμα και οχι εφάπαξ μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης για τους πολλούς, από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργεί η ανάταξη της οικονομίας. θα τα πούμε αύριο, όχι από την Ξάνθη σήμερα, να ψηθεί λίγο ακόμη ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού, δήλωσε, προσθέτοντας ότι χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κος Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει οτι θα νικήσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει απεγνωσμένα να κρύψει τη πολιτική του γύμνια. Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από τον συμπαθή κ. Κυμπουρόπουλο. Και πίσω από τον Πολάκη, η έγνοια του ήταν να κρύψει τον Μαρινάκη. Και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας¨, είπε και συμπλήρωσε:

Όμως, έχασε για άλλη μια φορά. Μετατρέπουμε την πρόταση σε ψήφο εμπιστοσύνης και θα κληθεί να πάρει θέση για όλα. Θα μας πει για το σχέδιό του να καταργήσει δώρα & επιδόματα, για το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί δεν ψηφίζει τα θετικά μέτρα που φέρνουμε, δίνοντας ανάσα σε εκατομμύρια

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη:

Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιας στο Μάτι. Κι αυτό γιατί ο ίδιος κάλυψε τον συνεργάτη του  Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Μιλάει στο όνομα εκείνων που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε.

Λες κι η βασική αντίθεση συμφερόντων των πολλών δεν είναι με την ολιγαρχία που ο ίδιος εκπροσωπεί αλλά με τον Πολάκη. Η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας είναι πιο αποκρουστική από μια άστοχη πολιτική αντιδικία. Μειώνει το συμπαθή κ. Κυμπουρόπουλο & κάθε πολίτη με αναπηρία.

Ζίμενς-Novartis-offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Εμεί δεν λογοδοτούμε στα μεγάλα τζάκια, ούτε στις ελίτ, ούτε στους μιντιάρχες. αλλά στον ελληνικό λαό, που τον λεηλάτησαν και τον χρεοκόπησαν και αυτός θα δώσει την εντολή.

Και απολύσεις, φώναξε ένας από το πλήθος. Και απολύσεις και θαλασσοδάνεια, έχω πολλά ακόμη, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, υπογράμμισε.

Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως στην βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα, ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Την δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται είπε ο πρωθυπουργός.

Μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκατ. ευρώ) ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα, είπε ο πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here