Τσίπρας: Στρατηγικός στόχος η Ελλάδα το 2018 να δανείζεται από τις αγορές-Διεκδικούμε καλύτερη λύση για το χρέος από αυτές που πρότεινε ο κ. Σόιμπλε

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

«O στρατηγικός στόχος είναι η χώρα με το πέρας του τρίτου μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018 να έχει τη σταθερή δυνατότητα να δανείζεται από τις αγορές», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να πάρουμε μια λύση για το χρέος, όχι αυτή που μας παρουσίασε ο Β. Σόιμπλε, αλλά μια καλύτερη. Αυτό διαπραγματευόμαστε τώρα, ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Όπως είπε «η Ελλάδα μετά από επτά χρόνια εσωτερικής υποτίμησης έχουν δημιουργηθεί όροι για καλή απόδοση στις επενδύσεις. Έχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά και αυτό δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα δυνατό come back και γι’ αυτό ζητούμε μια απόφαση για το χρέος που θα αντανακλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό παλεύουμε, αυτό επιδιώκουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μνημόνευσε τη δημοσκόπηση της Die Welt, σημειώνοντας ότι ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών έχει διαφορετική άποψη για τους Έλληνες.

«Μετά τις 15 Ιουνίου θα έχουμε εναλλασσόμενες καλές και θετικές ειδήσεις για την οικονομία και για τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης», εκτίμησε ο ίδιος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here