Τσίπρας στο Digital Economy Forum: Να μην επιτρέψουμε, στο όνομα της ατομικής ευθύνης, να γεννιέται ένας ιδιότυπος ψηφιακός δαρβινισμός (βίντεο)

Τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να στηριχθεί η ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας που απηύθυνε σήμερα στο Digital Economy Forum, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για την εξάλειψη των ανισοτήτων.

«Η συζήτηση για την ψηφιακή μετάβαση, είναι ένα δομικό κομμάτι του νέου παραγωγικού μοντέλου. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε το λάθος να συνδέουμε το νέο με τοψηφιακό», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ διευκρίνισε ότι «στη χώρα μας υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα, όταν συζητάμε όχι μόνο στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και στα υπόλοιπα κεφαλαιώδη ζητήματα της παραγωγής, της εργασίας, της παιδείας και της κοινωνικής προστασίας».

«Το πρόβλημα αυτό εδράζεται στο ότι κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο απόψεις που εμφανίζονται ως νέες και καινοτόμες, ενώ στην πραγματικότητα είναι βαθιά οπισθοδρομικές και κυρίως περιοριστικές ως προς τη δυνατότητα της χώρας και των ανθρώπων της να αξιοποιήσουν την εργατικότητα και τις ικανότητες τους», ανέφερε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here