Τσίπρας στις ΗΠΑ: Προτεραιότητά μας οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας

Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη με τα κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

‘Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις που θα στηρίξουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, συμπλήρωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 

Για περισσότερη από μία ώρα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές, που συντόνισαν οι Bank of America/Merrill Lynch. Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κι ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τα στελέχη επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα ο κ. Τσίπρας συζήτησε για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για γεωπολιτικά θέματα. Έκανε δε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «που πλέον διαμορφώνουν μια αισθητή βελτιωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της». Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από δύσκολα χρόνια, προσθέτοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε σε πολύ δύσκολες συνθήκες: με ρεκόρ ανεργίας, αποεπένδυση, ύφεση, έπειτα από μια πενταετία κατά την οποία χάθηκε το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου.

«Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας πως «σημαντικό στοιχείο σ’ αυτό το πλαίσιο είναι οι συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα θα συνεχιστούν απρόσκοπτα», με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την παραγωγή νέου πλούτου.

Οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι στη συζήτηση αναδείχθηκε, επίσης, και από τις δύο πλευρές, το «ισχυρό χαρτί» της χώρας, που είναι ο κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις. Συμπληρώνουν δε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σύνολο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Ελλάδα κι έχει καθοριστική παρουσία (τριμερείς, τετραμερείς, Σύνοδος Δυτικών Βαλκανίων κλπ).

Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός είχε δεύτερη συνάντηση, που κατά τις ίδιες πληροφορίες εξελίχθηκε στο ίδιο κλίμα, και η οποία διοργανώθηκε από τη Morgan Stanley.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here