Τσίπρας στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τις πιέσεις που δεχθήκαμε έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup και η θετική της απήχηση στη πορεία της οικονομίας, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τα ζητήματα Παιδείας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας που αναδείχθηκαν πρόσφατα, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του κυβερνητικού έργου, μέσω του καλύτερου συντονισμού του αλλά και της σύνδεσης της κυβέρνησης με το κόμμα, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ζήτησε να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας, υπογραμμίζοντας πως παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό, έχουμε πάρει παρά πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων.

Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια, ανέφερε ο κ. Τσίπρας .

Η ΠΓ συζήτησε επίσης το τελικό κείμενο της εισήγησης στη ΚΕ που συνεδριάζει μετά από πολύ καίριο που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η αξιοποίηση των θετικών της συμφωνίας

Τα μέλη της ΠΓ συζήτησαν επί μακρόν τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα θετικά της συμφωνίας και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία, με το βάρος σε κόμμα και κυβέρνηση να πέφτει πλέον στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Μάλιστα η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και στον τρόπο που θα προκύψει η ανάπτυξη. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη που θα στηρίζει την εργασία, σε αντίθεση με τη ΝΔ που είναι σταθερά προσανατολισμένη, στη συντριβή της εργασίας.

Η ΠΓ συζήτησε μια σειρά θεμάτων σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, με αιχμή πάντα το κοινωνικό κράτος , όπως συζητήθηκε και το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο. Ενώ αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και στις αλλαγές στην παιδεία κυρίως αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την ΠΓ απασχόλησαν επί μακρόν και θέματα, όπου η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της, όπως τα ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας.

Επίσης συζητήθηκε και η βελτίωση του κυβερνητικού έργου και του συντονισμού αλλά και η επαφή κυβέρνησης – κόμματος.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here