Τσίπρας στη Βουλή: «Είστε κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες»

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ανικανότητα, η ιδεοληπτική εμμονή μη στήριξης του ΕΣΥ. Είναι και η συμπεριφορά. Συμπεριφέρεστε κύριοι της κυβέρνησης σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο, σαν να ζείτε αλλού. Παράλληλο, το σύστημα της καταγραφής κρουσμάτων, παράλληλο και το σύμπαν που βρίσκεστε» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Ολομέλειας, στηλιτεύοντας τόσο τα ανέμελα ενσταντανέ του πρωθυπουργού από την Πάρνηθα όσο και το παράλληλα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στην ποδηλατάδα και το motocross στην Πάρνηθα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπενθύμισε αρχικά τις προτροπές που του είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός σε σχέση με την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, αντιπαραβάλλοντας τες με τις εικόνες και το βίντεο που εξόργισαν την κοινή γνώμη.

«Ο ίδιος εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα και να φωτογραφίζεται χωρίς μέτρα προστασίας και μάσκα, κάνοντας χαβαλέ με πολίτες στην Πάρνηθα ενώ ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να πλησιάσει εκεί. Και κάνει και motocross. Αυτή είναι η αλήθεια είτε την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, είτε όχι» ανέφερε και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας πως η κυβέρνηση έχει «πρεμούρα» να καλεί τους καναλάρχες για να αποσιωπηθεί το «κατάντημα του πρωθυπουργού», αλλά δεν επιδεικνύει την ίδια ζέση για τον ΕΟΔΥ ή για τη δημιουργία κλινών ΜΕΘ.

Τόνισε δε ότι το χειρότερο δεν είναι ότι ο πρωθυπουργός παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα, αλλά η απάντηση που δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το εν λόγω ζήτημα. «Μας είπατε ότι έσπασε την καραντίνα όχι γιατί είναι αναίσθητος, αλλά επειδή είναι ανθρώπινος. Είστε μια κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουαννέτες».  

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here