Τσίπρας στη Ρωσία: Δίνουμε γενναία μάχη, μας δυναμώνει το δίκιο μας

«Η Ελλάδα δίνει σπουδαία και γενναία μάχη αυτούς τους μήνες» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε Έλληνες ομογενείς στην Αγία Πετρούπολη. Και συμπλήρωσε πως «αντλεί κανείς δύναμη απο το γεγονός ότι έχει δίκιο».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στόχος της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού είναι «να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια. Να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες.

«Η Ελλάδα περνά μεγάλη οικονομική κρίση και  οικονομικές δυσκολίες. Αλλά εσείς γνωρίζετε από δυσκολίες. Τις έχετε ξεπεράσει και έχετε σταθεί στα πόδια σας. Είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο και αξίες, ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες να τις ξεπερνούμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στη Αγία Πετρούπολη για να πάρει μέρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται εκεί, θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16:15 το απόγευμα.

Βασικά θέματα των συνομιλιών του  είναι η κατασκευή του ρώσικου αγωγού φυσικού αερίου και η πιθανή συμμετοχή της Eλλάδας στην ανατυξιακή Τράπεζα των BRICS.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here