Τσίπρας σε υπουργούς: Και τώρα πολλή δουλειά-Δεν υπάρχει καιρός για εφησυχασμό-Ξεκολλήστε τις επενδύσεις-Ερχεται νέα περίοδος για τη χώρα-Τι είπε για Noor 1

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

«Δεν χρειάζεται τώρα να εφησυχάζουμε, τώρα που βλέπουμε την έξοδο πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα προς  πρέπει να ξεκολλήσουν από τα συρτάρια των υπουργών φάκελοι που έχουν εγκλωβιστεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. «Πρέπει να υπάρξει συντονισμός και αυστηρότητα» είπε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε νέο περιβάλλον από την προηγούμενη Πέμπτη και ότι είναι πια καθαρός ο ορίζοντας εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συμφωνία του Eurogroup κυρίως για τέσσερις λόγους:

  • Προσδιορίστηκαν με σαφαήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος
  • Έγινε δεκτή η γαλλική πρόταση για την ρήτρα ανάπτυξης.
  • Περιελήφθησαν δεσμεύσεις για δράσεις και ειδικά προγράμματα για την ανάπτυξη. Έγινε δεκτό το αίτημα για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας.
  • Υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τη συμφωνία του Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε μίζερη για τη χώρα την κριτική της Αντιπολίτευσης.

Υπογράμμισε ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, τόσο της κυβέρνησης, όσο και των παραγωγικών δυνάμεων για στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

«Μπορούμε μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε, κάνοντας λόγο για μια ανάπτυξη που δεν θα είναι μόνο για λίγους.

Δεν θέλουμε μια άνεργη ανάπτυξη αλλά μιά δίκαιη ανάπτυξη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι κόντρα στο εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον, οι υπουργοί πρέπει να επιταχύνουν το έργο τους για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, το μομέντουμ της συμφωνίας.

Δεν υπάρχει χώρος για διακοπές, συμπλήρωσε και κάλεσε τους υπουργούς να επιταχύνουν και το νομοθετικό έργο τις κυβέρνησης. Εκανε μάλιστα ειδική αναφορά στις αλλαγές στη εκπαίδευση, όσον αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου της γνώσης και όχι ενός σχολείου-εξεταστικού κέντρου.

Για σκάνδαλα-Noor 1

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα προσχωρήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης των σκανδάλων διασπάθισης δημοσίου χρήματος, έκανε ειδική αναφορά στην υγεία και την εξεταστική επιτροπή που λειτουργεί για υποθέσεις όπως το Ερρίκος Ντυνάν και η Novartis.

Μίλησε ακόμη και για την υπόθεση του ναρκω-πλοίου Noor 1, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο. Οπως είπε η κυβέρνηση θα κάνει ότι επιβάλει ο θεσμικός της ρόλος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να εντοπισθούν οι ένοχοι στην σοβαρή αυτή υπόθεση.

«Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των συνταγματικών της δυνατοτήτων και της δικαιοκρατίας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε η ελληνική δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις και ο ελληνικός λαός να μάθει αλλά και οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν», τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here