Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε πια ούτε στην πανδημία ούτε στην οικονομία-Αλλού πατάτε κι αλλού βρίσκεστε-Δεν σας εμπιστεύονται οι πολίτες

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας. 

«Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, παρακολουθούν έναν χορό αντιφάσεων, διαχειριστικής ανεπάρκειας και εξόφθαλμης ανικανότητας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Ήρθατε να παρουσιάσετε ένα success story, εμφανίζεστε να μην καταλαβαίνετε τίποτα» τόνισε, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα της χώρας «με μια μακάβρια αλχημεία μέσων όρων και δημιουργικής λογιστικής».

«Είναι δυνατόν άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν, αλλά οι αριθμοί να ευημερούν;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας. Όπως τόνισε, στα τέλη Οκτώβρη είχαν χαθεί 600 άνθρωποι και σε πέντε μήνες lockdown – ενός από τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη – έχουμε 7.500 χαμένες ζωές. Μάλιστα, παρατήρησε ότι την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε αριθμό θνητότητας, δείχνοντας και τα σχετικά γραφήματα. Κατήγγειλε δε παιχνίδια με τους αριθμούς των εμβολιασμένων, ξεκαθαρίζοντας πως μόλις 624.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

«Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους σας έχει καταστήσει μέρος και πολλαπλασιαστή της κρίσης» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, απαριθμώντας μία προς μία τις παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

«Ο μέσος πολίτης σήμερα δεν ξέρει τι ακριβώς ισχύει, πόσο θα μας τρελάνετε πια;» υπογράμμισε με νόημα, θυμίζοντας ότι τα «έξυπνα» μέτρα αποδείχθηκαν ανόητα, ότι κυβερνητικά στελέχη λένε ότι δεν κολλάει στα λεωφορεία και το μετρό, αλλά κολλάει αν πιει κάποιος έξω έναν καφέ. «Δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε, ο πολίτης αδυνατεί να καταλάβει τι του λέτε» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να ανοίξει επιτέλους στον ενεργό πληθυσμό και ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα πλάνο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε εργαζόμενους σε τουρισμό, σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ, εκπαιδευτικούς και κούριερ για ασφαλές άνοιγμα. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη για μαζικά μοριακά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και ελέγχους κάθε Δευτέρα και Παρασκευή σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όπως επισήμανε, το self testing από μόνο του είναι αδιέξοδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο συμπληρωματικά στα μοριακά. Επανέλαβε τέλος ότι πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το ΕΣΥ. «Προσλάβετε επιτέλους τους επιλαχόντες γιατρούς στο διαγωνισμό» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here