Τσίπρας προς Λαγκάρντ: Σας θέλουμε, αλλά πείτε την θέση σας για το χρέος!

Με μια διφορούμενη δήλωση, που περισσότερο επιχειρεί να αξιοποιήσει τις διαφορές μεταξύ των δανειστών παρά απηχεί την πραγματική διάθεση του, απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ερώτηση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ»: Μας θέλετε κι εμάς on board», δηλαδή θέλετε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης;

«Σας θέλουμε» της είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ελληνικές πηγές. «σας θέλουμε κι εκτιμώ την ειλικρίνεια σας, στο θέμα του πολλαπλασιαστή. Αλλά δεν θέλουμε να λέτε τις απόψεις σας αλά κάρτ, μόνο για τα σκληρά μέτρα.  Θέλουμε να πείτε τη γνώμη σας και για το χρέος.».

Με την ευγενική αυτή παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας, υπενθύμισε στην κ. Λαγκάρντ τις θέσεις του Ταμείου υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο το ταμείο δεν θεωρεί βιώσιμο εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια.

Η θέση του ΔΝΤ στο χρέος, είναι το μόνο σημείο με το οποίο ταυτίζονται οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Και η ρύθμιση του χρέους είναι κάτι που ζητά η Αθήνα προκειμένου να υπάρξει βιώσιμη λύση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here