Τσίπρας σε ΓΣΕΒΕΕ: Σύγκλιση θετικών δεικτών-ανάπτυξης με την πραγματική κατάσταση

«Το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες, μακροοικονομικοί και σε σχέση με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την πραγματική κατάσταση, που τη βιώνουν κυρίως οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι βοιοτέχνες, διότι καμια φορά μπορεί να παρασυρόμαστε», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, αφού σημείωσε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είπε ότι η Συνομοσπονδία έθεσε στον Πρωθυπουργό τα μεγάλα και φλέγοντα για εκείνη θέματα και συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, την υπερφορολόγηση, το ασφαλιστικό, τη χρηματοδότηση, την ανάγκη ύπαρξης αναπτυξιακής τράπεζας με συγκεκριμένη κατεύθυνση τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το θέμα της ύπαρξης ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στο πρώην ΟΑΕΕ τα παλιά χρέη των 300.000 επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων.

«Είδαμε και θέματα για την ανάπτυξη και της οικονομίας της χώρας, αλλαγή του προτύπου, τη δυνατότητα δημιουργίας συστάδας επιχειρήσεων και clusters, ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για τη δομή της μικρής και της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας και για την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές στήριξης ιδιαίτερα των πολύ μικρών -αυτών που λέμε οιονεί μισθωτών- αυτοαπασχολούμενων που δεν πρέπει η Πολιτεία να τους βλέπει ως επιχειρηματίες αλλά ως οιονεί μισθωτούς» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν έλαβαν κάποια υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Καββαθάς είπε ότι ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα κάνει εκείνος της εξαγγελίες και ότι μίλησε για τα θέματα και τις προτάσεις που έχει ήδη υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η εξαγγελία για την αναπτυξιακή τράπεζα.

«Τα υπόλοιπα θα τα πει ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here