Τσίπρας: Σε δύο μήνες η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια-Η ΝΔ μονίμως καταστροφολογεί και υπονομεύει τη χώρα

Σε δύο μήνες η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, κατά την οποία εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη Ν.Δ. κατηγορώντας την για «καταστροφολογία» και «υπονόμευση» των προσπαθειών της χώρας.

«Τον Αύγουστο του 2018, τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο και αυτή είναι η οριστική, αμετάκλητη εξέλιξη» τόνισε ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουν οι συζητήσεις για τα δύο ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το «χρόνιο αγκάθι του δημοσίου χρέους» και τη διαμόρφωση του καθεστώτος του πλαισίου εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων».

Και στα δύο αυτά θέματα, οι καταστροφολόγοι της αντιπολίτευσης θα διαψευσθούν και πάλι τόνισε ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας ότι πριν το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, μας έλεγαν ότι έρχονται νέα δημοσιονομικά μέτρα και επίσπευση ήδη ψηφισθέντων.

«Έχουμε μια οικονομία που τρέχει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Κλείνει σιγά σιγά η μεγάλη πληγή της ανεργίας… Το 2017 έκλεισε με νέα δημοσιονομική υπεραπόδοση, όπως συνέβη και το δύσκολο 2015 και το 2016 όπου είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα σε αυτούς που πραγματικό το έχουν ανάγκη» συνέχισε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το ίδιο θα καταφέρει να πράξει η κυβέρνηση και το 2018.

«Θα περίμενε κανείς ότι η θετική προοπτική για τον τόπο θα ηταν καλοδεχούμενη από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου. Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως δείχνει να ενοχλείται» επισήμανε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «συνεχίζει εμμονικά την ίδια γραμμή, μία γραμμή που δεν είχε καμία συναίσθηση ευθύνης, που βασίζεται στη διαστρέβλωση, στην προπαγάνδα και στην καταστροφολογία».

«Λέτε ότι δεν υπάρχει τέλος του μνημονίου. Ότι δεν ανακάμπτει η οικονομία. Ότι η χώρα σήμερα είναι χειρότερα από το 2014. Ότι δεν θα πάρουμε τίποτα για το χρέος. Ότι δεν πρέπει να βγούμε στις αγορές, αλλά να ζητήσουμε πιστοληπτική γραμμή» είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της ότι είναι «κολλημένη» σε κάποιες θέσεις ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. «Είστε κολλημένοι στα ίδια που λέγατε πριν ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ενώ τώρα κλείνει και η τέταρτη. Σαν να μη σας ενδιαφέρει καθόλου ποια είναι η πραγματικότητα» ανέφερε για να προσθέσει ότι η Ν.Δ. έχει χάσει «την όποια αξιοπιστία της έχει απομείνει». «Πώς να πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες, μια πολιτική δύναμη που εδώ και μια τριετία διαψεύδεται παταγωδώς σε κάθε καταστροφολογικό σενάριο που διατυπώνει;» διερωτήθηκε.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός παρατήρησε: «Θα μνημονεύεστε ως ο αρχηγός που μετέτρεψε μία ιστορική παράταση σε κόμμα διαμαρτυρίας, καταστροφολογίας και διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας».

«Αλλά εδώ που έχετε φτάσει, θα πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Σε δύο μήνες, αυτό που ελπίζει ο ελληνικός λαός εδώ και οχτώ χρόνια, αυτό που του τάξατε από τη πρώτη μέρα που μας βάλατε στα μνημόνια, αφού χρεοκοπήσατε τη χώρα, θα γίνει πραγματικότητα. Και δεν θα το έχετε πετύχει εσείς. Θα το έχουμε πετύχει εμείς. Η Ελλάδα θα βγει οριστικά από τα μνημόνια» διαβεβαίωσε συμπληρώνοντας: «Η ιστορία θα γράφει ότι εσείς μας χρεοκοπήσατε και μας βάλατε στο βαθύ πηγάδι και εμείς με κόπο, με θυσία, αλλά και σχέδιο, βγάλαμε τον τόπο από το έρεβος και τον οδηγούμε σε μια νέα εποχή δίκαιης ανάπτυξης».

«Πετυχαίνουμε εκεί που απέτυχαν τρεις δικές σας κυβερνήσεις. Ό,τι και να κάνετε, δεν θα καταφέρετε να γυρίσετε πίσω» είπε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω», αλλά «φεύγει μπροστά, φεύγει από τα μνημόνια και μπαίνει σε μια νέα εποχή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here