Τσίπρας: Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για ανάκτηση του χαμένου εισοδήματος & νέα προοπτική στο τόπο-Αφήνουμε πίσω τον σκοτεινό ορίζοντα της επιτροπείας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

«Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα στην ανάκτηση του χαμένου εισοδήματος και στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τον τόπο, αφήνοντας πίσω μας τον σκοτεινό ορίζοντα της ύφεσης, της επιτροπείας, της απαισιοδοξίας και των μειωμένων προσδοκιών», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Φόρουμ για την Ψηφιακή Οικονομία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

«Η συζήτηση για την καινοτομία και το στρατηγικό ρόλο των επιχειρήσεων πληροφορικής, νέων τεχνολογιών και επικοινωνίας, στην ανάπτυξη, είναι η συζήτηση του μέλλοντος», είπε και σημείωσε πως «είναι ενθαρρυντικό ότι μετά από μια μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης είμαστε πια σήμερα σε θέση να αλλάξουμε την ατζέντα, να κοιτάξουμε μπροστά, να μιλήσουμε θετικά και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα».

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, τόνισε πως «εσείς είστε που θα συνδέσετε την οικονομία με το μέλλον της καινοτομίας».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η μονοκαλλιέργειες σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, δεν πρέπει να συνεχιστεί, ενώ υπογράμμισε ότι για την Ελλάδα ένα από τα σημαντικότερα είναι οι άνθρωποί της.

Όπως είπε «έχουμε υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό» και μπορούν να εργαστούν στις νέες τεχνολογίες».

Με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021, η Ελλάδα εντάσσεται στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη δημοκρατικοποιώντας την πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για όλους τους πολίτες, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ήταν ένα αναγκαίο βήμα, ένα ώριμο, που, όμως, εμείς υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία έχουν σχεδιάσει τέσσερα εμβληματικά έργα και έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότησή από εθνικούς πόρους και θα έχουν ανάδοχο εντός έτους».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση υλοποιεί μια σειρά έργων με τα οποία θα γίνει αντιληπτό στους πολίτες ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αγγίζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους.

«Η νέα ψηφιακή πύλη θα δείχνει το νέο πρόσωπο του δημόσιου τομέα: Σύγχρονο και ευέλικτο στη βάση της διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου», σημείωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here