Τσίπρας-Ρέγκλινγκ: Κοινός στόχος η εμπιστοσύνη των αγορών και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής έθεσε ως νέο στόχο για την οικονομία και τον λαό ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ στη σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχετε κάνει πολύ δρόμο και αυτό είναι πολύ θετικό και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Οι περικοπές και οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι πίσω μας» εκτίμησε.

 Απ’ την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κοινός μας στόχος τώρα είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έχουμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 και να μην είμαστε στη δύσκολη θέση να χρειαζόμαστε περαιτέρω εκταμιεύσεις από την πλευρά σας».

 

«Και νομίζω ότι είστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφέροντας ότι δεν βλέπει την ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του επόμενου χρόνου.

«Τότε, εάν όλα πάνε καλά, θα στέκεστε στα πόδια σας» τόνισε.

Εκτίμησε ότι η προοπτική είναι καλή και συμπλήρωσε ότι φυσικά όλα εξαρτώνται από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας, για την οποία είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και από τη διαμόρφωση εμπιστοσύνης. Εξήγησε ότι οι αγορές παρακολουθούν προσεκτικά πώς είναι οι σχέσεις με τους θεσμούς και εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here