Αρχική Pressroom Πολιτική Τσίπρας: «Ως διαδηλωτής μπήκα στην πολιτική, να διαδηλώνουν, αλλά…»

Τσίπρας: «Ως διαδηλωτής μπήκα στην πολιτική, να διαδηλώνουν, αλλά…»

Για το χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη ρητορική της κυβέρνησης της πΓΔΜ και αν αυτή ξεπερνάει τα όσα συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη ΔΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα είχε αντίρρηση να διαδηλώνει κάποιος ελεύθερα, ωστόσο όπως είπε όσοι έχουν διαφωνίες για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, θα πρέπει να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις μικρές ομάδες που βρίσκουν την ευκαιρία για να αναπτύξουν μια ρητορική  μίσους.

«Κατηγορήθηκα ότι μπήκα στην πολιτική ως διαδηλωτής. Αρα δεν φέρνω αντίρρηση στο δικαίωμα της ελεύθερης διαδήλωσης«, δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι:

«Η γνώμη των πολιτών που έχουν διαφορετική άποψη για τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι σεβαστή και κατανοώ τις ευαισθησίες, ωστόσο διαφωνώ, γιατί αυτή η συμφωνία διασφαλίζει πλήρως την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας και θα ανοίξει το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα για να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης.»

Πρόσθεσε ότι το χτεσινό συλλαλητήριο  είχε μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα συλλαλητήρια του περασμένου Φλεβάρη, πέρα από την έλλειψη μαζικότητας.

«Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία πήρε χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία… Θέλω να πω στους πολίτες ότι στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ευαισθησίες τους. Έχουμε μια σημαντική συμφωνία που διασφαλίζει πλήρως την ιστορική παρακαταθήκη, την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας που είναι ελληνική…», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη ρητορική που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση της πΓΔΜ, ενόψει και του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε πως αυτή περνάει κάποιες φορές τα συμφωνηθέντα.

«Παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων. Ορισμένες φορές περνάει τα συμφωνηθέντα πλαίσια», τόνισε.

Όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση όχι απλά παρακολουθεί αλλά επισημαίνει διαρκώς στην γειτονική χώρα όσα λένε να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα αλλά να μένουν σε όλα έχουν συμφωνηθεί.

Για τις θέσεις του Πάνου Καμμένου, είπε:

«Επειδή τον γνωρίζω και έχουμε πολύ καλή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την ανάκαμψη της οικονομίας και την πορεία της χώρας. Η λύση που θέλει δεν θα ήταν ποτέ εφικτή, με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς, όσο κι αν όλοι τη θέλαμε. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατουν τυχοδιωκτική στάση. Ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας και ξαφνικά αλλάζει στάση και κρατά μια ακραία τυχοδιωκτική στάση πολιτικού αμοραλισμού που είναι επικίνδυνη γιατί αφορά εθνικά θέματα. Προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά», τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here