Τσίπρας: Στη ΔΕΘ για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια θα μιλήσει Πρωθυπουργός με δικό του πρόγραμμα

«Είναι η πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, που Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει στη ΔΕΘ και θα παρουσιάσει το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα είναι αυτό να μην είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά να περιέχει και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων.

Αυτά ανέφερε κατά την επισκεψή του σητ Θεσαλονικη και κατά τη συνάντηση που είχε με παραγωγικους φορείς της Βορειας Ελλάδας στο υπουργείο Μακεδονιας Θράκης.

Η επίσκεψη έγινε ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα, αλλά και γιατί ο Πρωθυπουργός ήθελε να δείξει ότ δίνει βαρύτητα στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.  Επισης για να επιλυθεί χωρίς άλλες φθορές το ονοματολογικό, θέλει να δειξει ότι είναι κοντά στους Μακεδόνες και να τους πείσει ότι η επιλυση του συγκεκριμένου προβλήματος θα  φέρει ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή τους.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δημιουργείται επιτέλους ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του» για να προσθέσει ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της βιομηχανικής ανάπτυξης και η καρδιά της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.

Επανέλαβε πως προτεραιότητα παραμένει έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ έδωσε σημασία στην πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να μην γυρίσει η χώρα στις πολιτικές που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, με την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ η Θεσσαλονίκη θα γνωρίσει μια ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και όχι απλά η συμπρωτεύουσα της Αθήνας.

Παρατήρησε ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η σύσκεψη με τους φορείς της Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως γινόταν παλιά, πριν λειτουργήσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και σημείωσε πως αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι «φτωχός συγγενής».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου Γιώργος Τσίπρας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here