Τσίπρας: Θέλουμε λύση, συνολική και βιώσιμη για τη χώρα. Είμαστε κυρίαρχο κράτος

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Την θέση ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία αλλά θα επιδιώξει μια συνολική βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και τη προοπτική εξόδου της χώρας από τη κρίση, επανέλαβε ο πρωθυπουργός,  σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στην αυστριακή εφημερίδα Österreich.

Oπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο  κ. Τσίπρας, που εμμένει στις απόψεις που εξέφρασε τις τελευταίες ημέρες, μετά το αδιέξοδο των Βρυξελλών, τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και την κοινωνία. Όχι απλά μία συμφωνία, αλλά μία συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση, όπως σημειώνει. «Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της ΕΕ», υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός.

Δεν αφήνει δε κανένα περιθώριο υποχώρησης από την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ως η Ελλάδα θα αποφασίσει μόνη της ποιοί θα πληρώνουν φόρους και πόσο στη χώρα. «Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΕΕ, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit», ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντά: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην ΕΕ».

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου, ο πρωθυπουργός παρατηρεί ότι ο Βέρνερ Φάιμαν είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here