Τσίπρας: Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις

Αίτημα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να προχωρήσει σε άμεση καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων, αλλά και της επιθετικής ρητορικής που ασκεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο τέως πρωθυπουργός ζήτησε από την Ουάσινγκτον να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είχε στηρίξει έμπρακτα τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

«Περιμένουμε από τους εταίρους μας και ειδικά τις ΗΠΑ πολύ πιο ουσιαστικές καταδικαστικές δηλώσεις σε σχέση με τις τελευταίες συμφωνίες της Τουρκίας με τη Λιβύη που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Άλλωστε η στήριξη στις δύσκολες στιγμές ήταν και ένας από τους λόγους που αναβαθμίσαμε σημαντικά τις διμερείς μας σχέσεις και καθιερώσαμε τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, καθιερώσαμε το σχήμα 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, προωθήσαμε τα ενεργειακά έργα όπως τον TAP τον IGB τον ΕastMed και το FSRU στην Αλεξανδρούπολη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οσον αφορά τα οικονομικά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα βγήκε από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με ασφάλεια και επανήλθε σε σταθερή τροχιά οικονομικής ανάπτυξης. Η επιτυχής έξοδος της χώρας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Ούτε κάτι αυτονόητο»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here