Τσίπρας-Παυλόπουλος: Καθοριστικό βήμα και αφετηρία για οριστική έξοδο από τη κρίση, η συμφωνία στο Eurogroup-Επαφές με πολιτικούς αρχηγούς και για Κυπριακό

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

«Καθοριστικό βήμα, που στέλνει σήμα στις αγορές και ανοίγει το δρόμο για δίκαιη ανάπτυξη, χαρακτήρισε τη συμφωνία στο Eurogroup ια την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.

«Πρέπει να εκλάβουμε την συμφωνία ως αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική έξοδο της χώρας από τη μεγάλη κρίση που ταλάνισε το λαό μας με τόσο άδικες θυσίες», ανταπάντησε ο κ. Παυλόπουλος. Δήλωσε επίσης παρών να συνδράμει με τον θεσμικό του ρόλο, στάση που δεν αφήνει έκθετη ολόκληρη την αντιπολίτευση, η οποία επιχειρεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, μηδενίζοντας την αξία και την σημασία της συμφωνίας.

To πιο σημαντικό είναι ίσως ότι έχουμε πλέον τους συμμάχους να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της χώρας, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκινά κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής αναμένεται να έχει τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ,  ο Πρωθυπουργός μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και μετά την επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του, Μπιναλί Γιλντιρίμ τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα έχει κύκλο επαφών με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Ενώ, εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Κατά την ίδια πηγή, αντικείμενο των επαφών και της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, θα είναι η ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here