Επίσκεψη Τσίπρα στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ-Συνάντηση με Νετανιάχου

ΦΩΤΟ: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti
Τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στο Ισραήλ. Τον συνόδευε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και τον ξενάγησε στα έργα συντήρησης που γίνονται εκεί από το ΕΜΠ, η καθηγήτρια του Ιδρύματος, Αντ. Μοροπούλου.

«Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία» είπε ο πρωθυπουργός στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ.

τσιπρας ταφος Βonetti

«Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το Πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή» συνέχισε.

Η κ. Μοροπούλου τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται και τους έδειξε και τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο. Οπως εξήγησε, χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και χρησιμοποιείται ως υλικό το τιτάνιο, ενώ ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι, πέραν των άλλων, όπως είπε και ο ίδιος, είναι και μηχανικός.

Τσιπρας παναγιος τάφος Bonetti

Σημειώνουμε ότι η κ. Μοροπούλου ήταν καθηγήτρια του κ. Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός σπούδαζε στο ΕΜΠ και τους συνδέει μια προσωπική σχέση από τότε.

Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.

Συνάντηση με Νετανιάχου

τσιπρας  νετανιάχου

Σε εξέλιξη βρίσκεται διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου, στην οποία συζητώνται θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής θα ακολουθήσει η τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου. Στο τέλος της τριμερούς συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους από τους τρεις ηγέτες και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here