Τσίπρας-Ολάντ: Συμφωνία αμέσως μετά τις 15/8 και άμεση ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου, τήρηση των συμφωνηθέντων της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου και άμεσα μέτρα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την τραπεζική κρίση, είναι το πακέτο που συζήτησαν και συμφώνησαν ο Eλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ.

Η συνάντηση των δύο αντρών έγινε στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ και όπως έλεγαν ελληνικέ πηγές, διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.

Επίσης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα του Ταμείου Αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας που προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here