Τσίπρας: Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι. Θα δώσουμε μάχη, θα συγκρουσθούμε με τα συμφέροντα

ΦΩΤΟ: INTIME ( A. BONETTI)
«Από τον τόπο μας λείπει το αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι«, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας του.

«Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι, πρόσθεσε.Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι – χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυριών, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοικησης. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία να έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.

Στο Καστέλι: Εμείς μπορούμε να δώσουμε με τα συμφέροντα μέσα στη χώρα

Λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στο Καστέλι τόνισε: Υπάρχουν μεγάλες παθογένειες για τις οποίες δεν φταίνε οι έξω, αλλά εμείς, που τις ανεχόμαστε.

Με την ίδια αποφασιστικότητα που δώσαμε την μάχη έξω θα δώσουμε και τη μάχη μέσα στη χώρα και θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα.

Η διαπραγμάτευση ήταν σύγκρουση. Αφησαν τα πράγματα τα εξελιχθούν σχεδιάζοντας την αριστερή παρένθεση. Εκαναν τα πάντα να την πετύχουν τους δύο πρώτους μήνες.

Ποιος λοιπον μπορεί να διαπραγμαευθεί καλύτερα, ρώτησε ο κ. Τσίπρας, θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here