Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με χλεύαζε για την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων-Ηρθε η ώρα να βάλουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη

«Η πανδημία (…) αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφερόμενος στο θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού, δηλαδή υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, θέση που υιοθετεί πλέον και η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας:

«Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.
Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο.
Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών.
Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here