Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δραπετεύσει από τα μεγάλα ζητήματα-θα μετατρέψω τη πρόταση κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με μια κίνηση ρουά ματ ο πρωθυπουργός αφόπλισε τον αρχηγό της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη και τον απογύμνωσε από όλα τα επιχειρήματα του.

«Όποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά μέλους της κυβέρνησης θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον αρχηγό της ΝΔ ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Κατηγόρησε μάλιστα τον Κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

«Ο Κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιχειρεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το αν το ύφος του κ. Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει φαίνεται -καθώς είναι κοντοχωριανοί- το ύφος το αψύ των Σφακιανών και θέλει να συζητάμε γι’ αυτό, όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε. Ε, λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτήν εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και θα συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς. Θα ‘ρθεί εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων, θα ‘ρθει εδώ και θα μας πει γιατί θέλει να μειωθεί, αντί να αυξηθεί, ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε. Οποτεδήποτε θέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης ή συνολικά της κυβέρνησης -δεν το τολμάτε- εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, μπροστά στον ελληνικό λαό, για το πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here