Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη: Καλεί τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει υπουργούς που στοχοποιούν δικαστές, όταν ο Αδωνις υβρίζει την εισαγγελέα Διαφθοράς!

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για μια ακόμη φορά ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης, επιλέγει την υποκρισία και το μικροκομματικό συμφέρον, σε ένα πολύ σοβαρό, θεσμικό ζήτημα. Μιλά για απαράδεκτη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη και καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τους υπουργούς(βλ. Πολάκη) που στοχοποιούν ονομαστικά δικαστικούς λειτουργούς, μιλώντας για υπονόμευση των θεσμών. Κι όμως λίγες μόλις ώρες πριν, ο δικός του εκλεκτός αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης, ύβριζε προσωπικά και με ψευδείς ισχυρισμούς την εισαγγελέα διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι παρανομεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση που την διόρισε στη θέση αυτή, όταν όλοι γνωρίζουν ότι την επέλεξε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο!

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο κ. Μητσοτάκη έκανε τις δηλώσεις αυτές, μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Ειοαγγελέων, η οποία ενώ είναι λαλίστατη όταν καταγγέλλει ως παρεμβάσεις τις δηλώσεις υπουργών, κάνει την πάπια όταν ο κ. Γεωργιάδης επιτίθεται ονομαστικά στην εισαγγελέα διαφθοράς!!!

Γιατί άραγε; Οι δηλώσεις ενός εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης και η προσωπική επίθεση κατά δικαστικού λειτουργού, δεν συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη; Δεν υπονομεύει τους θεσμούς κ. Μητσοτάκη και και κύριοι της ΕΔΕ;

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης

Για «απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών, οι οποίοι στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά λειτουργούς και δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση το απόγευμα με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών», ενώ επανέλαβε ότι θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών.

«Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου», τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here