Τσίπρας-Νταβούτογλου για προσφυγικό, Κυπριακό, οικονομική συνεργασία

Τα μείζονα ζητήματα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί η προσφυγική κρίση αλλά και της επίλυσης του Κυπριακού, δεδομένου ότι οι συνομιλίες των δύο κοινοτήτων έχουν αναπτύξει μια δυναμική,  μονοπώλησαν την συνάντηση που είχαν στην Ν. Υόρκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέντ Νταβούτογλου.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, «υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο».

Στην μεταξύ τους συνομιλία συμφωνήθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Παράλληλα συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών / μεταφορών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες -μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης- υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here