Τσίπρας: Νομίζω πως δεν θα πάμε σε σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα- Επιασε τόπο το αυστηρό μήνυμα ενώπιον Τουσκ;

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με μια δήλωση που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως προάγγελος επικείμενης συμφωνίας, ο έλληνας πρωθυπουργός απέκλεισε το βράδυ το ενδεχόμενο να συγκληθεί ειδική σύνοδος για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Αλ. Τσίπρας, προσερχόμενος στο δείπνο που του παραθέτει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για το εάν θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας απάντησε : «Νομίζω πως όχι».

Το πρωί ο πρωθυπουργός, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, τόνισε, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Ευρώπη, ότι θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης (Eurosummit) αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη ως το Πάσχα με την αξιολόγηση.

Ο κ.Τσίπρας είχε μιλήσει σε πολύ αυστηρό και αποφασιστικό τόνο, μην αφήνοντας αμφοβολίες οτι εννοεί όσα είπε:

«Έχουμε βρεθεί εδώ και πολύ καιρό σε ένα πλαίσιο συμφωνίας που δεν μπορεί κάθε φορά στο «παρά 5΄» να παραβιάζεται. Δεν μπορεί κάθε φορά κάποιοι να μετακινούν το στόχο λίγο παραπέρα. Εδώ δεν μπορεί να παίζουμε τις κουμπάρες, αυτό το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει γιατί μιλάμε για την τύχη ενός ολόκληρου λαού. Αν το Eurogroup δεν μπορεί να βγάλει απόφαση να υπάρχουν πρωτοβουλίες σε υψηλότερο επίπεδο αν και δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί γιατί πιστεύω ότι θα έχουμε απόφαση την Παρασκευή».

Η βραδυνή δήλωσή του, εκτιμάται ότι αποτυπώνει τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, που είναι ραγδαίες, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε η σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ θεσμών-κυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here