Τσίπρας: Ο λαός μας έδωσε εντολή διαπραγμάτευσης και όχι ρήξης

ΦΩΤΟ:  EUROKINISSI (Γ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ)

Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Αποδείξαμε ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση μπορεί να νικήσει, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά που απήυθυνε στον ελληνικό λαό το βράδυ της Κυριακής, όταν η σημαντική διαφορά μεταξύ ΟΧΙ και ΝΑΙ είχε παγιωθεί. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αφού ενημερώσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα ζητήσει την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση για την επόμενη μέρα της διαπραγμάτευσης. 

Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την επιλογή τους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

«‘Εχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Eυρώπη αλλά εντολή διαπραγμάτευσης Αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή. Υπάρχουν δίκαιες λύσεις, βιώσιμες λύσεις αρκεί να τις επιδιώκουν και οι δυο πλευρές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο ερώτημα του δημοψηφίσματος και τα διχαστικά διλήμματα που τέθηκαν από κέντρα εντός κι εκτός Ελλάδας σημείωσε: «Σήμερα ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα.  Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Ο ελληνικός λαός απάντησε σήμερα στο ερώτημα τι Ευρώπη θέλει. Θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης».

Στη συνέχεια τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα είναι «η αποκατάσταση του τραπεζικού μας συστήματος» ενώ ταυτόχρονα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα τεθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους καθώς και «το ΔΝΤ επιβεβαίωσε με την έκθεσή του την θέση μας».

«Τούτη την ώρα χρειάζεται ενότητα και συνοχή προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Θα ενημερώσω τον πρόεδρο της δημοκρατίας ότι προτίθεμαι να ζητήσω τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών συγκαλείται στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here