Τσίπρας: Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Σαρωτικές αλλαγές σε πολιτικό σύστημα και κράτος

 

Τους βασικούς άξονες του νέου κυβερνητικού σχεδίου που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες, ώστε να προχωρήσουν οι ριζικές αλλαγές σε κράτος και πολιτικό σύστημα, σε σύγκρυση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και το παλαιό πολιτικό σύστημα, ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, στη  κοινή συνεδρίαση της ΠΓ-Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος.

Το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της αριστερής διακυβέρνησης ή η επιστροφή στο παρελθόν: “Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία. Έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης. Να βγούμε μπροστά. Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα “ισοδύναμα” μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Βασικός άξονας του, οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος. “Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει.”, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here