Τσίπρας: Να απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής-Η Ελλάδα με σταθερά βήματα προχωρά στο μέλλον και την έξοδο από τη κρίση, με προστασία της εργασίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε με την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα αποτελέσματα της συμφωνίας του Euriogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έδωσε έμφαση στη προοπτική εξόδου από τη κρίση με ένα βιώσιμο προοδευτικό σχέδιο που θα έχει στο κέντρο του την εργασία και την ανάπτυξη.

«Έχουμε κατά γενική ομολογία μία καλή συμφωνία, άρα η κυβέρνηση δεν πρέπει να απολογηθεί. Ας απολογηθούν οι ψευδροπροφήτες της καταστροφής» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ευνοικό για την Ελλάδα τρόπο με τον οποίο οι διεθνείς αγορές ερμηνεύουν την συμφωνία, σε αντίθεση με την ελληνική αντιπολίτευση με την αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στη συμφωνία και ειδική μνεία στη ρήτρα ανάπτυξης που αποτελούσε πάγιο άιτημα της Ελλάδας και εντάχθηκε σε αυτήν.

Αυτό που προσπαθεί απεγνωσμένα η αντιπολιτευση να αποκρύψει, είναι ότι μετά από χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού, γίνονται σταθερά βήματα της χώρας προς το μέλλον και την έξοδο από τη κρίση.

Αναφέρθηκε ακόμη σε ψευδοαφήγημα του success story λέγοντας  ότι κανέναν σχεδόν οικονομικός δείκτης δεν είχε επιτευχθεί.

Σε αντίθεση με την σημερινή κατάσταση, όπου παρατηρείται σαφής βελτίωση όλων των θεμελιωδών μεγεθών, αποκατάταση εμπιστοσύνης και τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως είπε.

Προυποθέσεις επιστροφής στις αγορές

«Υπάρχουν προυποθέσεις για βιώσιμη και οριστική επιστροφή στις αγορές. Την οποία θα ετοιμάσουμε με προσοχή και όχι με επικοινωνιακούς όρους. Με τρόπο που η Ελλάδα να ανακτήσει την οικονομική της κυριαρχία», σημείωσε και συνέχισε:

«Κι όλα αυτά θέλουμε να τα πετύχουμε με την κοινωνία όρθια, για να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος. Κι εδώ βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα σ ένα προοδευτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση από ένα νεοφιλελεύθερο.

Ο τόπος χρειάζεται ένα σοβαρό και μελετημένο σχέδιο ανασυγκρότησης που θα έχει όμως στο κέντρο του την εργασία κι όχι την συντριβή της, όπως θέλουν οι νεοφιλελεύθεροι».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε θα γίνει Χιλή του Πινοσέτ, ούτε Βρετανία της Θάτσερ.Γιατί έχει αποδειχθεί ότι πολιτικές μείωσης του κόστους εργασίας οδηγούν σε μείωσης της παραγωγικότητας και κοινωνικές εντάσεις», υπογράμμισε.

Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης παραδίδεται σε όλες τις αντικοινωνικές πτυχές του νεοφιλελευθερισμού, τόνισε ο πρωθυπουργός. Και υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει θετικό ισοζύγιο στην αγορά εργασίας με 230.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μας χωρίζει άβυσσος με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, όπως είπε και η Γεννηματά, αν και δεν ξέρω πόσο το εννοεί, τόνισε, που δεν κρύβει ότι θα κάνει απολύσεις.

«Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα εξαλείψουμε τις εστίες ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα, είπε χειροκροτούμενος.

Τι είπε για Καμμένο

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε ακόμη μια φορά της συμπεριφοράς του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου στην υπόθεση Noor 1 και την τηλεφωνική επικοινωνία του με ισοβίτη, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση τον εγκαλεί γιατί παρότρυνε έναν κρατούμενο να καταθέσει στη δικαιοσύνη, σε μιά υπόθεση 2 τόνων ηρωίνης, της μεγαλύτερης υπόθεσης ναρκωτικών, για την οποία δεν γίνεται κουβέντα.

Κατήγγειλε ακόμη την πρακτική της ΝΔ και των συνδικαλιστών της τόσο στην ΠΟΕ ΟΤΑ για τα σκουπίδα εν μέσω καύσωνα όσο και στην συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια, επιχειρώντας να προκαλέσουν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Αντιπολίτευση στη κυβέρνηση είναι θεμιτή, αλλά όχι αντιπολίτευση απέναντι στα συμφέροντα της χώρας, της κοινωνίας και της πατρίδας. Δεν θα σας το επιτρέψουμε.

Και τώρα που το παραμύθι της καταστροφής τελείωσε, δεν θα σας επιτρέψουμε να βάλετε τρικλοποδιές στη προσπάθεια της χώρας. Οσο κι αν σε κάποιους δενν αρέσει, εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μεγάλα αδιέξοδα, στα οποία εσείς την οδηγήσατε, κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here