Τσίπρας: Να αποκομματικοποιηθεί η Δημόσια Διοίκηση- Σφοδρή επίθεση κατά Μητσοτάκη

 
«Η Δημόσια Διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής του τόπου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης,  συνoδεύοντας την ομιλία του με επίθεση κατά του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα παρουσιάζεται ως μέγας εκσυχγρονιστής και μεταρρυθμιστής, πριν από λίγους μήνες είχε τον τίτλο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην κυβέρνηση Σαμαρά και «υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του πελατειακού κράτους» είπε ο κύριος Τσίπρας και συνέχισε: «Με μια διάταξη καθαίρεσε όλους του προϊσταμένους της δημόσιας διοίκησης, για να διορίσει τους δικούς του, σε μια περίοδο που μάλιστα διαφαινόταν η πολιτική αλλαγή».

«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του» είπε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε πως ο κύριος Μητσοτάκης «δεν δίστασε ακόμα και αναγνωρισμένους υπαλλήλους να υποβαθμίσει» για να διορίσει τους δικούς του, ενώ, όπως είπε ο κύριος Τσίπρας, συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που είχε ορίσει το «περίφημο 4-2-1 για να μοιράσει τις θέσεις στην διοίκηση».

«Ονόμασαν τις απολύσεις στο Δημόσιο «μεταρρύθμιση», με την υποστήριξη των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών», τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Στην αρχή του χαιρετισμού του είπε:
«Θα έλεγα ότι είναι τιμή και χαρά, αλλά και ευτυχής συγκυρία, καθώς αυτή η εκδήλωση συμπίπτει με την έναρξη μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, με στόχο να υλοποιήσει μια εξαγγελία, την οποία οι πολίτες αλλά και οι λειτουργοί της Δημόσιας Διοίκησης έχουν ακούσει πολλές φορές να εξαγγέλεται, αλλά δυστυχώς να μην υλοποιείται».

«Μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη δομή, τη διάρθρωση και την αξιοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ανάδειξη των στελεχών της» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη συζήτηση περί «αποπολιτικοποίησης» της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας πως «είναι μια λάθος λέξη. Αυτό που πράγματι χρειάζεται είναι η αποκομματικοποίηση, είναι το να σταματήσει ένα καθεστώς εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων, ημετέρων και διαπλοκής».

«Η Δημόσια Διοίκηση πρέπει όμως να είναι πολιτικοποιημένη, με την έννοια ότι πρέπει να έχει όραμα, στόχο, κοινωνικό προσανατολισμό και κοινωνική συνείδηση. Η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες, τα μέλη του κοινωνικού συνόλου, να εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και να προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here