Τσίπρας: Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά της Πορτογαλίας για κοινωνικά φιλικές πολιτικές

ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Την ανάγκη μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, να ακολουθήσει και η Ελλάδα το παράδειγμα της Πορτογαλίας για εφαρμογή κοινωνικά φιλικών πολιτικών, τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του στη Λισαβόνα, με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. Και εκείνος ανταπάντησε με την άκρως συμβολική φράση: «χρειαζόμαστε παρέα».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Πορτογαλία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κ. Κόστα, για να σημειώσει προς τον Πορτογάλο πρωθυπουργό ότι η χώρα του, η Πορτογαλία, «αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας».

«Γιατί», εξήγησε, «δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά επίσης πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά και τα μνημόνια».

Συνεπώς, τόνισε ο πρωθυπουργός ότι «αμέσως μετά τη δική μας έξοδο (σ.σ. της Ελλάδας) από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο», θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές.

«Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε και «χρειαζόμαστε παρέα», έσπευσε να συμπληρώσει ο Αντόνιο Κόστα.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του πρωθυπουργικού Μεγάρου της Λισσαβόνας, όπου τον καλωσόρισε στα σκαλοπάτια για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο γραφείο του και να ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Στη συνάντηση θα τεθούν, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη και θέματα πολιτικής συνοχής της ΕΕ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει, στη συνέχεια, στις 22:30 ώρα Ελλάδας, στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λισσαβόνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει και τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here