Τσίπρας με εκπαιδευτικούς: Ανησυχία για τις κάμερες στις τάξεις-Να αποσύρει η κυβέρνηση το ν/σ για την εκπαίδευση

«Τώρα που όλοι αντιλαμβάνονται την αξία του δημόσιου χώρου συνολικότερα, την αξία να έχουμε ισχυρό εθνικό σύστημα υγείας και ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έρχεται σε αντίθεση με το ρεύμα της εποχής», τόνισε μεταξυ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα έναρξης των μαθημάτων για τα δημοτικά σχολεία καθώς πρόκειται για ένα αχρείαστο ρίσκο», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για τη βιντεοσκόπηση της μαθησιακής διαδικασίας, μας γεμίζει με ερωτηματικά και ανησυχία. Ερωτηματικά για το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων και ανησυχία διότι θεωρούμε πως δεν πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα, εν μέσω δυσκολιών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει τη μείωση των μαθητών ανά τάξη, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει την αύξησή τους, με στόχο να μην προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, για να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος τόσο με την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here