Τσίπρας με αγροτικούς φορείς: Χρειάζονται γενναία μέτρα στήριξης τους-Αδικία η εξαίρεση τους από την έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και ανέπτυξε τα μετρα στήριξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως αναφέρει στην ανάρτησή του:

Επικοινώνησα σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων από τους τομείς της αλιείας, της κτηνοτροφίας και των γεωργών, όπου και συζητήσαμε διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πρωτογενή παραγωγή από την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι αγρότες και οι παραγωγοί είναι αντιμέτωποι με μια σοβαρή αδικία, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης εξαιρούνται από την εξαγγελθείσα έκπτωση κατά 25% στις ασφαλιστικές εισφορές.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Τα μέτρα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» περιλαμβάνουν τους αγρότες, και αφορούν το εκτιμώμενο ελάχιστο ποσό που απαιτείται άμεσα για την αποφυγή της κατάρρευσης της παραγωγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ένταξη των αγροτικών – κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης ύψους 3 δισ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με κριτήρια τον τζίρο και τους απασχολούμενους, ενώ προτείνουμε επίσης την επιδότηση και των αγροτών όπως και των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με ποσό ίσο με το 1/12 του περσινού τους εισοδήματος για κάθε μήνα μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Είναι επίσης άμεση η ανάγκη παροχής μικροπιστώσεων, μέσα από το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ, και προτείνουμε μέτρα στήριξης κάθε κλάδου ξεχωριστά με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μέσω του εργαλείου των έκτακτων κρατικών ενισχύσεων, τη συνεισφορά στην απορρόφηση προϊόντων μέσω κοινωνικών δομών και κρατικών υπηρεσιών, την άμεση εφαρμογή της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, την αναβολή καταβολής υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τις τράπεζες τόσο των παραγωγών όσο και των συνεταιρισμών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here