Τσίπρας: Πολιτική μας βούληση, ως το 2019 που θα γίνουν εκλογές, να δρομολογηθούν τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης έως το 2019 που θα γίνουν οι εκλογές, να έχουν δρομολογηθεί τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η περιφέρεια της Κρήτης, και συγκεκριμένα ο βόρειος οδικός άξονας αλλά και να αποκτήσει η Κρήτη ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου στο Καστέλι, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, στο Ηράκλειο.»Το νησί μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη του στο νησί και πολλοί, μιλούν για προεκλογικού τύπου ομιλίες και υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση ανταπαντά ότι η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη.

Για τον βόρειο οδικό άξονα είπε ότι στόχος είναι, το 2018 να ξεκινήσει το έργο και όπως πρόσθεσε να το εγκαινιάσουμε την επόμενη τετραετία. Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, στόχος είναι η τρίτη φάση του έργου να ξεκινήσει το 2017, καθώς η πρώτη έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μέσα στο 2016 η Κρήτη σημείωσε 10% αύξηση στις αφίξεις τουριστών, τονίζοντας ότι το νησί οδηγεί την κούρσα των ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες σημείωσε ότι φέτος θα κάνουν καλές γιορτές καθώς για πρώτη φορά οι αγροτικές ενισχύσεις έχουν κατατεθεί στην ώρα τους

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ό,τι περιθώριο υπάρχει από τη σκληρή δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση θα δίνεται στους πιο αδύναμους, για να σημειώσει ότι από την εφάπαξ 13η σύνταξη, το 40% κατευθύνεται στους δικαιούχους τού ΟΓΑ που είναι οι πιο αδύναμοι συνταξιούχοι.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις Αρχές της Περιφέρειας για τη θερμή υποδοχή, χαρακτήρισε την Κρήτη ευλογημένο τόπο που κατέχει μια μοναδική θέση στον πλανήτη ως τοποθεσία, προσθέτοντας ότι το νησί μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς έχει κάθε δυνατότητα για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων αλλά και ενεργειακή αυτάρκεια, αφού βρίσκεται στον δρόμο των κοιτασμάτων ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Photo published for Δρομολόγηση των μεγάλων έργων της Κρήτης δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός | Candia News

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνομιλία που είχε με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, είπε ότι «πρέπει να δούμε» το σχέδιο θεσμικής μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς οι τοπικές αρχές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα του πολίτη.

Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι θα προχωρήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του υπάρχοντος αεροδρομίου Ηρακλείου έως ότου φτιαχτεί το καινούργιο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, ενώ ανακοίνωσε και την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένος Ηρακλείου στο δήμο Ηρακλείου.

Τέλος, ο δήμαρχος έδωσε στον πρωθυπουργό το μετάλλιο της πόλης του Ηρακλείου.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, σύσκεψη με αγροτικούς -κτηνοτροφικούς φορείς και ομάδες παραγωγών στις Μοίρες.

Στις 7.30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ηράκλειο.

Αύριο, Τετάρτη, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, και στη συνέχεια θα μεταβεί στον ‘Αγιο Νικόλαο, εκεί όπου θα δει τους παραγωγικούς φορείς του Λασιθίου. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα κλείσει με επίσκεψη στο ελαιουργείο του συνεταιρισμού Κριτσάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here