Τσίπρας για ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος: Υπεύθυνη διαχείριση του χώρου

«Το Δημόσιο θα διαχειριστεί με υπεύθυνο τρόπο ένα σημαντικό χώρο για την παιδεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό». Με με μια σειρά αναρτήσεων στο twitter, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης όσον αφορά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, παρουσία του πρωθυπουργού, στην οποία –όπως ανέφερε- επισφραγίστηκε η καλή συνεργασία του Δημοσίου με το Ίδρυμα.

 

Σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι με τη μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής και τη λειτουργία του πάρκου θα διατεθούν άμεσα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης συνεδρίασης, καθώς το έργο, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ελληνικό δημόσιο, συνολικού κόστους 600 εκατομμυρίων ευρώ, βαίνει προς ολοκλήρωση, με την παράδοσή του να αναμένεται έως το τέλος του έτους.  Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που θα έχει το Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»   στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας, καθώς θα περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με συνεπαγόμενη αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας τους.  Επίσης επισήμανε ότι έχει εξασφαλιστεί ήδη η χρηματοδότηση για το πρώτο έτος της λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού, καθώς και έκτακτη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του. Αναφέρθηκε επίσης στον χώρο πρασίνου και αναψυχής του Κέντρου, που ήδη έχει παραδοθεί στο κοινό, και τον ρόλο του στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης που ήδη προγραμματίζονται.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την εξαιρετικά σημαντική αυτή δωρεά προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας την μεγάλη αποδοχή που έχει ήδη το έργο, από τους πολίτες.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως, στο σύνολό του, εντός του 2017.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here