Τσίπρας κατά Καραμανλή: Αφησε πρωτογενές έλλειμμα 24 δις ευρώ-Τι είπε για Βαρουφάκη: Είναι συστημικός, μας καλούσε να αποδεχθούμε το σχέδιο Σόιμπλε

Επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πρώτη φορά με τόση σαφήνεια και δριμύτητα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ3 κατονόμασε τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι άφησε στη χώρα το 2009, ένα πρωτογενές έλλειμμα 24 δις ευρώ. Με το τρόπο αυτό, ο κ. Τσίπρας τον εγκαλεί ανοικτά ως βασικό υπαίτιο της χρεοκοπίας της χώρας.

Αλλά ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη,Τον αποκάλεσε μια συστημική προσωπικότητα και είπε πως μας καλούσε να υιοθετήσουμε την πρόταση Σόιμπλε, που όπως όλοι ξέρουμε οδηγούσε σε Grexit.

Είπε κατά την συνέντευξη του στην ΕΡΤ3  «Και δεν θα αναφερθώ σε όσα έπραξε εκείνη την δύσκολη περίοδο, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μας καλούσε να υιοθετήσουμε το σχέδιο του κ. Σόιμπλε, αυτά θα τα γράψει η ιστορία και δεν θα αφήσω και να τα γράψει με την δική του αφήγηση, κάποια στιγμή θα μιλήσω κι εγώ για όλες αυτές τις κρίσιμες μέρες του 2015. Αλλά ο κ. Βαρουφάκης τώρα, είναι φανερό ότι ξαφνικά από το πουθενά παρουσιάστηκε από τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, και παρουσιάζεται, και έχει τεράστια προβολή, για έναν και μοναδικό λόγο, διότι πιστεύουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ότι μπορεί να κόψει την δυναμική της ανατροπής και της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Από εκεί που κανείς δεν ασχολείτο με τον κ. Βαρουφάκη και όχι μόνο δεν ασχολείτο, που οι ίδιοι άνθρωποι που επί χρόνια τον εξύβριζαν, τον έλεγαν υπεύθυνο για τα 100 δισ., που τόσα του καταλογίζανε ότι έχασε την περίοδο που ήταν Υπουργός Οικονομικών, ξαφνικά, μας τον παρουσιάζουν ως ένα δυναμικό πολιτικό που πρέπει να μπει στη Βουλή. Και την ίδια στιγμή τον Βελόπουλο που, βεβαίως, έχω πλήρη αντίθεση με τις απόψεις και τις θέσεις του και δεν θα τον υπερασπιστώ επ’ ουδενί, αλλά εν πάση περιπτώσει πήρε 4,5% στις ευρωεκλογές και μπήκε στην Ευρωβουλή, τον έχουν εξαφανισμένο, γιατί αυτός κόβει από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Βαρουφάκης, λοιπόν, δεν είναι μόνο ότι υποστηρίζεται σήμερα από το σύστημα ως μια εφεδρεία για να ανακοπεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και να εξασφαλιστεί η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι έχει το θράσος να βγαίνει και να μιλάει για χαμένη ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα το οποίο εγώ δεν έχω τολμήσει να το πω ούτε για τον ίδιο ούτε για κανένα άλλο κόμμα, είτε της Αριστεράς είτε της Δεξιάς. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here