Τσίπρας: Αισιόδοξος για καθαρή λύση στο χρέος που θα ανοίγει το δρόμο για έξοδο στις αγορές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του χρέους, γιατί αυτό υπαγορεύει το κοινό μας συμφέρον και το αίσθημα αυτοσυντήρησης των Ευρωπαίων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετ’ήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο μέγαρο Μουσικής.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η λύση η οποία προτάθηκε στο Eurogroup  στις 22 Μαΐου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ζητεί μια καθαρή λύση για το χρέος, που θα εγγυάται ανάκαμψη της οικονομίας, ανοίγοντας τον δρόμο για έξοδο στις αγορές.

Όπως εξήγησε, καθαρή λύση είναι εκείνη που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα για άλλη μια φορά προς το μέλλον. «Είναι εκείνη που δεν θα επιτείνει την αβεβαιότητα προς τους επενδυτές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτές τις μέρες κρίνεται το μέλλον της οικονομίας για πολλές δεκαετίες. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, απέναντι σε έναν εθνικής σημασίας στόχο», πρόσθεσε.

Έθεσε δε ως απόλυτη προτεραιότητα τη μείωση της ανεργίας και της φυγής των νέων στο εξωτερικό.

Τα χρόνια της κρίσης έδειξαν ότι το προηγούμενο παραγωγικό μοντέλο απέτυχε, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η επιστροφή στο 2009 «πέρα από ουτοπία, αποτελεί και στρατηγικό λάθος».

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο δεσμεύσεων προς τους εταίρους και κάλεσε την άλλη πλευρά να τηρήσει τις δικές της, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα θα κάνει αποδεκτή μονάχα μια λύση, η οποία θα εγγυάται την έξοδό της στις αγορές άμεσα και θα σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here