Τσίπρας: Είμαστε εντός στόχων για τελική συμφωνία στις 22 Μαίου

Οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εντός των στόχων προκειμένου να υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων, προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας συζήτησε στο περιθώριο της συνόδου, το θέμα των διαπραγματεύσεων με την γερμανιδα καγκελάριο Ανκγελα Μέρκελ και τον πρόεδρος της Κομισιόν Ζ Κ. Γιούνκερ.

Το απόγευμα συνεχίζονται οι επαφές και οι συζητήσεις ελλήνων υπουργών με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να υπερπηδηθούν τα εμπόδια και να προσχωρήσει η συμφωνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένουν ανοικτά τα θέμα της μείωσης των συντάξεων ενώ φαίνεται ότι έχουν κλείσει τα θέματα των μέτρων – αντίμετρων και στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολόγητου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here