Τσίπρας: Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε-Γιούνκερ: Φόρο τιμής στους φτωχότερους που υπέφεραν περισσότερο

ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ANDREA BONETTI

Ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ, με τον οποίο συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη, για την έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, εξέφρασε ο έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «είμαστε πλέον αποφασισμένοι να ανακάμψουμε».

Από τη πλευρά του ο κ. Γιούνκερ αφού επιβεβαίωσε τη καλή πορεία της χώρας, απέτισε φόρο τιμής προς τα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας, αναγνωρίζοντας ότι υπέφεραν περισσότερο από τους άλλους. «Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες. Οφείλω αυτό να το αναγνωρίσω στον ελληνικό πληθυσμό», τόνισε

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της 1ης Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας και της αναγόρευσης του κ. Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:

«Η επίσκεψή σας γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανακοίνωσή σας χθες, ότι κινήθηκε η διαδικασία τερματισμού υπερβολικού ελλείμματος, ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Και οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009, όταν το ελληνικό έλλειμμα έφτασε το 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα, βρίσκεται στο 1,2%, ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες. Και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μοναδική η συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε τα εξής:

«Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015, το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδο του 5,1%, είχε ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον, ναι, η χώρα σας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής παύση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας. Οφείλω έναν φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, ιδίως στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες. Οφείλω αυτό να το αναγνωρίσω στον ελληνικό πληθυσμό».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here