Τσίπρας: Η έξοδος του Μεσολογγίου ιστορικός φάρος ηρωισμού και ύμνος στην ελευθερία

Με αφορμή την επέτειο για την ιστορική «έξοδο του Μεσολογγίου» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μήνυμα του ανέφερε πως «οι μεγάλοι αγώνες για την απελευθέρωση θα ανήκουν πάντα στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας».

«Σήμερα, οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την απόδοση των τιμών που θα άρμοζαν στους πρωταγωνιστές της μεγάλης εκείνης ιστορικής στιγμής. Όμως η σκέψη μας είναι πάντα αυτή τη μέρα στο Μεσολόγγι που θα εκπέμπει στο διηνεκές ως ιστορικός φάρος ηρωισμού, αξιοπρέπειας, ανένδοτης και ασυμβίβαστης στάσης ζωής, υμνώντας την ελευθερία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια

Σε ανακοίνωση του για την ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσολογγίου τονίζει:

«Η ηρωική και αιματοβαμμένη έξοδος του Μεσολογγίου το βράδυ του Σάββατου της 10ης Απριλίου 1826 προς ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης Ελληνικής ιστορίας με παγκόσμια απήχηση.

Η αυταπάρνηση και  η θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων στο βωμό της υπεράσπισης του υπέρτατου ιδανικού της ελευθερίας, παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη συλλογική συνείδηση και μνήμη των λαών όλου του κόσμου. Το Μεσολόγγι ζει και θα ζει πάντα στις καρδιές των ανθρώπων ως το απόλυτο παγκόσμιο σύμβολο γενναιότητας και ηρωισμού. Το παράδειγμά του συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους  σε όλο το κόσμο και αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την δημιουργία ενός τεράστιου ρεύματος φιλελληνισμού και ενεργοποίησης της διεθνούς κοινότητας, παίζοντας  καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της Ελληνικής επανάστασης.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη. Η πανδημία του covid 19 και οι υγειονομικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν, στερούν τη δυνατότητα οργάνωσης των τιμητικών εκδηλώσεων που αρμόζουν στην επέτειο της Εξόδου. Όμως, η σκέψη και η ψυχή όλων μας είναι πάντα σε αυτούς τους γενναίους αγωνιστές  που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας.

Χρέος δικό μας να ακολουθούμε το παράδειγμα τους. Να αγωνιζόμαστε κάθε στιγμή για τα αληθινά ιδανικά της ανθρώπινης ζωής. Να αγωνιζόμαστε κάθε στιγμή για ένα καλύτερο κόσμο. Η θυσία των προγόνων μας μάς δείχνει  το δρόμο. Το δρόμο του αγώνα.

Για μια κοινωνία ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης,  ισότητας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here