Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και ύφεσης-Κάποιοι όμως κουνάνε το δάκτυλο σε φτωχούς και αδύναμους

ΦΩΤΟ: ΓΡ, ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

«Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και ύφεσης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 2018 Concordia Annual Summit στη Νέα Υόρκη.

«Είναι τιμή μου που με προσφωνεί η Βάλια, ένα μέλος της γενιάς των Ελληνίδων που πολλοί τους αντιμετώπισαν σαν να είναι καταδικασμένοι να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους» είπε ο Αλ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του.

«Είστε η γενιά που αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο στης χώρας μας και η χώρα μας στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και τη μεγαλύτερη συλλογική απελπισία. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να εμπιστευτούμε το μέλλον σε εκείνους που μπορούν να το φανταστούν. Θέλω να εγγυηθώ ότι ως πρωθυπουργός θα κάνω ότι περνάει από το χέρι για να εξασφαλίσω ότι αυτή η γενιά δεν θα καταλήξει ως η χαμένη γενιά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Ορισμένοι προτιμούν να μας γυρίσουν στη δεκαετία του ‘30. Κουνάνε το δάχτυλο σε φτωχούς & αδύναμους. Είναι εκείνοι που υποκριτικά καταδικάζουν τη τρομοκρατία & το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και οι πρώτοι που αρνούνται καταφύγιο σε αυτούς που τρέχουν να ξεφύγουν από τις συμφορές, συνέχισε, αφήνοντας αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και διεθνών παραγόντων.

Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παντού στον κόσμο, το τέλος της εποχής της οικονομικής κρίσης, η οποία διήρκησε για πάνω από 10 χρόνια, είναι η σημαντικότερη είδηση. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε σταθερό έδαφος, όπου μπορούμε να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον προόδου για όλους.

 

«Ένα καθεστώς που αρνείται πεισματικά κάθε ευθύνη για τα σφάλματα των περασμένων ετών & που προσπαθεί να πείσει ότι οι μόνοι που πρέπει να υποστούν το φταίξιμο είναι οι πολίτες & οι επιλογές τους. Προσπαθούν να μας κρατήσουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας» ανέφερε ενώ υπογράμμισε πως η προσφυγική κρίση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και απαιτεί μια ευρωπαίκή στρατηγική για την αντιμετώπισή του.

Για τη συμφωνία με τα Σκόπια ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «αναλάβαμε την ευθύνη μας για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να καταστήσουμε τα Βαλκάνια μία ήρεμη και ασφαλή την περιοχή της Ευρώπης».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here